Berlin – turen 26. til. 29. september 2017.

Vi var 46 Aktive og morgenfriske kvinder, der startede fra Ikast kl. 6,00 med Sørens Rejser til Berlin. Søren Stahl bød velkommen i sin nye bus. Vi havde ønsket Søren som chauffør, da han har været på mange gode ture med os. 

Første stop var ved Kolding til kaffe og rundstykker og ”en lille en”.  Vi forsatte sydpå til Padborg, hvor vores guide Jørgen Dam stod på bussen.  Vi kunne lige nå at købe lidt ”snolder” til turen.

Vi havde også ønsket Jørgen, som guide, da han sidste gang havde været med os i Harzen, på en helt fantastisk tur. Hans viden om Harzen og hans kendskab til byen, hvor vi boede, gav os mange gode oplevelser.

Vi ankom til hotellet sidst på eftermiddagen, og da havde Jørgen allerede tilbudt den første tur til os.

Efter spisningen ville han tage os med en tur i Undergrundsbanen og vise os de gamle og den helt nye station der var taget i brug. Et imponerende byggeri der gik flere etager under jorden. Et helt forretningskompleks med spisesteder og butikker over det hele. Det var op og ned af rullende trapper. Det tog ca. 2 ½ time og der var 35 med på turen, selv om vi havde været tidlig oppe den dag. Vi fik selv lov at trække vores billetter, for Jørgen ville vi skulle kunne klare det på egen hånd.  MEN MEN en anden gang.

Onsdag var der afgang fra hotellet kl. 9.00. Vi gik til Kurfürstendamm og så Gedächtniskirche, som blev bombet under krigen og ikke er blevet genopbygget. Gik man ind og så kirken, var der flotte loftsmalerier med smukke farver. Ved siden af var der bygget en ny kirke, som var rund om med små blå glad ruder, som gav et flot lys. Over alteret hang en figur helt i guld, svagt oplyst. Den nye kirke kalder berlinerne for Pudderdåsen. Vi så Europacentret og derfra havde vi 2 timer på egen hånd.

 

Kl. 12.00 Holdt bussen ved hotellet og der var rundtur i byen. Vi så Kurfürstendam, Unter den Linden, Postdammer Platz, Sejrssøjlen, Ambassadebygninger. Vi stod af bussen ved Brandenburger Tor med det store Jødediske mindesmærke. Her var tid til selv at kigge rundt. Vi var ved Checkpoint Charlie. Nogle af os var inde at .se et museum, hvor der i 3D format var en hel væg med billeder, hvor man fra Vest kunne se ind i Øst. Det var så livagtigt, at man følte selv at stå der. En stor oplevelse. Der var også tid på egen hånd

Om aftenen skulle vi spise på en restaurant der hed 1840 som lå på Hack. Markt. Der fik vi suppe og en winersnitchel så stor som et lo----bræt, og is til dessert. En super afslutning på en dag med så mange indtryk.

Næste dag startede kl. 9, med rundtur i bussen, hvor vi blev sat af ved Fjernsynstårnet. Der var nogle der gerne ville derop og se udsigten, og vi andre gik med Søren rundt. Kl. 12.00 skulle vi på sejltur på Spree. Vi sad ude og nød vejret 20 gr. og høj sol på hele turen – med et glas kold hvidvin. Det kunne ikke være bedre. Der var så meget at se, man blev helt overvældet. Frokosten havde Jørgen arrangeret på en cafe helt ned mod Spree. Derefter tid på egen hånd og hjem til hotellet, hvor aftensmaden skulle indtages. Vi afsluttede dagen på en cafe og alle var fyldt helt op af de mange indtryk.

Hjemturen startede kl. 8.00 fra hotellet og med diverse pauser og kaffe servering af de to mænner, nåede vi Ikast ved 18.30 tiden.

En stor tak til Søren og Jørgen for en super tur, der blev lavet  efter vores ønsker hele vejen. De var der for os altid og fyldte os med indtryk og historie, så vi fik en stor oplevelse.  Men som Jørgen sagde: 4 dage i Berlin er for lidt, det skal være 5 og han har ret. Berlin er et gensyn værd – og næste gang kan vi køre i undergrundsbanen!!!.

Tak til alle medlemmer der var med på turen, den lykkedes fordi I var med.

På gensyn til Polen i uge 6.  med alt incl. til kr. KUN 2095,00   Tilmeld jer nu.