Sommerudflugt til Samsø den 23. maj 2019.

 

Afgang fra Ikast kl. 7.30 med en busfuld Aktive Kvinder. Der var udsigt til solskin hele dagen, så vi kørte mod Hou til færgen. Der skulle vi være i god tid, så vi ventede med kaffen  -  rundstykker og ”en lille en” indtil færgen kom. Sejlturen varede en time og vi hyggede os ombord.

I Sælvig stod guiden Lis på bussen og turen gik ad små veje til Pillemark og ned til Kolby Kås, som er den tidligere færgehavn. Derefter sydpå til Brattingsborg gods – Ørby og omkring Tranebjerg til Ballen, hvor der var frokost. Lis fortalte om øens historie og den store produktion af grøntsager der er. Vi spurgte om vi kunne få nogle nye Samsø kartofler med hjem, det kunne vi og der blev talt op og bestilt ved en avler, som vi hentede senere.

Vi fik en dejlig frokost på Restaurant Dokken, der var lidt trængsel, da der var to andre busser der skulle bespises på samme tid, men personalet var godt nok kvikke,  der kunne vi måske nok have brugt lidt mere tid.

Efter frokost kørte vi nordpå til Nordby, hvor vi havde ophold til en gåtur i byen med Gadekæret og Det gamle Klokketårn. Der blev også tid til en lækker is. Der er mange små butikker med kunsthåndværk og flere cafeer. Der bliver afholdt Samsø Festival midt i juli og øen lever meget af de mange turister som kommer hele sommerhalvåret.

 

Samsø er et besøg værd igen, med lidt mere tid til at se alle de mange skønne steder.

En dejlig tur og tak til vores chauffør Flemming, han gjorde det godt for os alle. Og tak til alle der var med for dejligt samvær og godt humør. 

I ønskes alle en rigtig dejlig sommer og vi ses igen til september.