Efterårs tur til Rhinen 2019

Vi mødtes ved buseen kl. 6.00, og da alt var læsset kørte vi syd på. Vores chauffør og rejseleder Ole var med fra starten. Vi kørte til Frøslev og her var der morgenkaffe og rundstykker og en lille en til at blive friske på. Vores chauffør Catthrin skulle køre os under hele turen sammen med Ole.

Det gik ”rask” sydpå med de pauser der skulle passes ind, med vejarbejde og en stor omkørsel.

Vi ankom til Rüdesheim og Hotel Trapp ved 20 tiden og fik en dejlig 3 retters middag og derefter trætte i seng.

Næste dag var der byrundtur i Rüdesheim. Vores hotel lå 100 m fra byens torv, hvor vi startede. En dejlig by med skønne gamle huse og brosten belagte smalle gade. Masser af butikker, cafeer og små udskænkningssteder. De fleste gader førte ned til Rhinen, hvor der var meget trafik både på vejen og togskinnerne. En rigtig hyggelig by, hvor vi hurtig kunne finde rundt.

 

Eftermiddagsturen gik til Skt. Hildegard Kloster, som ligger bag byen omgivet af vinmarker. Klosteret sælger den lokale vin og meget andet. Vi kunne se den smukke udsmykkede kirke, men

ikke selv klostret. En skøn time i rolige og dejlige omgivelser.

Efter middagen på hotellet var der besøg i Drosselgasse, på en restaurant med dans og musik, og det gik lystigt for sig.

Næste morgen startede vi bussen og tog færgen over på den anden side af Rhinen.  Kørte til Koblens, hvor Rhinen og Mosel mødes. Vi gjorde ophold ved Deutsche Eck og de der havde lyst kunne tage svævebanen over Rhinen og tilbage igen.

Vi kørte langs Rhinen og til middelalderbyen Cochem, hvor der var gamle bindingsværkshuse og meget smalle gader, en rigtig smuk by. Her spiste vi frokost på en gammel vingård, der lå på toppen af en meget stejl gade, hvor det var hårdt at komme op. I et gammel hvælvet vinrum, var der borde og bænke, hvor vi fil en dejlig landlig frokost og fik smagsprøver på de 3 forskellige vine de selv lavede. Bagefter kunne man købe, hvis altså???

 

Den sidste dag var der om formiddagen en dejlig sejltur på Rhinen på 2 timer. Det skønneste vejr

og en stor oplevelse. Forbi mange middelalderlige borge, vinmarken og Loreley Klippen. Da vi kom fra borde står Catthrin klar med kaffe og en lille en til, rigtig skønt.

Derefter kørte vi op på Loreley klippen og så udsigten over floden. Der var tid til frokost, som vi spiste på en lille hyggelig cafe, der hvor vi kunne nyde udsigten og den smukke statue af Den hvide Loreley. Selvfølgelig med dejlig solskin.

Derfra kørte vi til monumentet Germania eller Nederwald Denkmal. Et mindesmærke om den Tysk-Franske Krig 1870-71. Vi kunne tage svævebanen over vinmarkerne ned til Rüdesheim, eller tage med bussen. Dagen sluttede med en 4 retters middag på hotellet og en afslappet aften.

 

Hjemturen startede kl. 8.00 og det gik fint, indtil vi et godt stykke før Hamburg kom ind i en kø på

grund af et færdselsuheld. Der sad vi ca. 2 ½ time, det var ikke sjovt, men vi holdt humøret oppe.

Ved grænsen sagde vi farvel til en helt fantastisk dygtig chauffør, som klarede en lang lang bakning og hårnålesving samt smalle gader STOR TAK til dig Catthrin.

Det gik nu hurtig til Ikast, hvor vi sagde farvel til Ole og tak for turen, så kl. 24.00 efter 16 timer i bussen kom vi alle trætte hjem, efter en oplevelsesrig tur.

                   TAK TIL ALLE PÅ TUREN.