15./9. Heldagstur Ribe, Marsk Tower og Gram Slot.

Torsdag d. 15. september 2022

Vi kører med bus fra Nikolajsens plads kl. 7:30

Pris: kr. 675.-

Vi kører til Ribe, hvor en lokal guide vil fortælle om Ribes historie, der går helt tilbage til den tidlige vikingetid. Atmosfæren i den middelalderlige bykerne kan ikke beskrives med ord. Den skal opleves. De brostensbelagte stræder, de velbevarede huse og mindepladerne fortæller hver sin del af den stolte historie. Byen er især kendt for sin domkirke, som vi skal besøge. Domkirken havde sin første byggeperiode ca. 1150-1225 og er hermed Danmarks ældste domkirke.
Efter et hyggeligt besøg i Ribe kørers til Marsk Tower, det 25 meter høje udkigstårn, som er en enestående naturoplevelse fra første række, med udsigt ud over marsken og Nationalpark Vadehavet.
Her vil Direktør Karsten Vang fra HB-Trapper, Snejbjerg og Schack-Trapper, Skærbæk komme og fortælle om idéen til, processen og opbygningen af tårnet.
Vi nyder også vores sandwich her. Ved gode vejrforhold kan man se helt til Esbjerg, Sild og Rømø fra den store udsigtsplatform. Marsk Tower er handicapvenligt og det er muligt at komme til toppen af tårnet med elevator.
Herfra køres til Gram slot, hvor vi skal have en rundvisning. Gram Slot er et slot i drift med stort økologisk landbrug og kulturelle events. Stedet er blevet forvandlet fra et slumrende Tornerose slot til et kulturelt og erhvervsmæssigt fyrtårn i hele Sønderjylland. Efter rundvisningen køres til Jels Voldsted, som ligger i smukke omgivelser, her skal vi nyde vores eftermiddagskaffe med boller og forskellige slags kager. Efter kaffen køres mod Ikast, hvor vi forventer at være ca. KL 18.

Med i prisen er: Busturen, kaffe/the og rundstykke, guidet rundtur i Ribe, entré Ribe Domkirke, sandwich, entré Marsk Tower, entré Gram Slot, kaffe og kagebord.

Tilmelding nødvendig senest d. 24. august her på hjemmesiden eller til
Gunhild Meldgaard tlf: 24 82 71 65.

Betaling kr. 675,- senest d. 4. september på MobilePay nr.  790927
eller konto: 9282 – 4577680995.

Husk oplys navn, medlemsnummer og aktivitet.