3. marts 2022

Besøg på Carl-Henning Pedersen
og Else Alfelts Museum.

En spændende og interessant eftermiddag, der handlede om den anerkendte CoBrA-kunstner Carl-Henning Pedersen (1913-2007), han er kendt for sit fabulerende maleri. Lerets Billedmager.

Vi i startede i den smukke Angli-Gård med det store værk ”Fantasiens leg om livets hjul”.
Musik lød fra højtalerne, solen skinnede, himlen var blå, græsset grønt og de 1000 kvadratmeter flot dekorerede keramik-fliser skinnede smukt i solen.
Kunstformidler Helle fortalte begejstret og engageret om, hvordan det hele startede. Om Bitten og Åge Damgaard, Angli-skjorter, samarbejdet med forskellige kunstnere og hvordan samarbejdet med Carl-Henning Pedersen startede. Vi hørte om de 14 uger det tog for Carl-Henning Pedersen at skabe/male fliserne. Det foregik i Düsseldorf på en sanitetsfabrik.
Helle fortalte om ferniseringen af værket, hvor fabrikkens syersker stod på taget af cirklen og trak det hvide stof væk. Det må have været et flot syn. Det skete i 1968. På det tidspunkt var det Europas største kunstværk.

Inden vi gik videre hørte vi musikken ”Ophav” Nyt Dansk Lydværk, skabt af komponist Ditte Rønn. Lydværket aktiveres ved bevægelsessensorer ved indgangen til den indre gård og kommer den besøgende i møde via et 14. kanals højtalersystem, placeret på taget af den runde bygning og indhyller den besøgende i 360 graders lyd. Lydværket kan opleves indtil den 27. august 2022.

Vi gik videre til museet, hvor Helle fortsatte sin begejstrede fortælling om C-H.P.
Her var det smukke krukker, skåle og fade, som han har bemalet. Krukkerne er skabt af den verdensberømte keramiker Bente Brosbøl Hansen. Værkerne er udført på Den Kongelige Porcelænsfabrik.

Det var så flot, så smukt virkelig en oplevelse at se.

Da vi gik videre mod cafeen Åge´s Corner gik vi forbi 4 ”flyttemænd”, som var ved at pakke Else Alfelts værker sammen, de skal udlånes til ARKEN, Museum for Moderne Kunst, i København. Her kan de opleves fra d. 19. marts til d. 18. september 2022.

Vi sluttede en hyggelig dag med kaffe og kage. Der var også salg af flotte ting i shoppen.

CoBrA=

Co - Copenhagen

Br - Bruxelles

A - Amsterdam