Sommerudflugt 2022

Årets sommerudflugt 2022 gik til Friedrichstadt, syd for Husum. Det er en lille by med ca. 3000 indbyggere. Byen kaldes også Lille Amsterdam på grund af det hollandske særpræg med alle kanalerne og gavlhuse i renæssancestil.

Bussen kørte ud af Ikast, mod motorvejen, kl. 7:30 med Søren som chauffør. I bussen var 54 friske og meget snaksalige kvinder, som var klar til en hyggelig dag i godt selskab. På Hærvejs rastepladsen gjorde vi stop og havde chaufførskifte, til endnu en Søren, nemlig Søren Stahl, som vi resten af dagen havde fornøjelsen af, han har ofte kørt med os, Aktive Kvinder. Søren er frisk og har mange fortællinger om de steder vi kører forbi.

Næste stop var Hylkedal Rasteplads, her var kaffepause med rundstykker samt en lille genstand. Vejret var fantastisk, dejligt solskin.

Turen fortsatte sydpå med små afbræk fra motorvejen, bl.a. ind gennem Haderslev, videre over grænsen, igen væk fra motorvejen mod Husum. Vi havde regnvejr på noget af turen, men pyt, vi sad jo godt og tørt i bussen.

Ca. kl. 11:30 nåede vi Friedrichstadt. Bussen parkerede ved kanalen, hvor kanalrundfarten starter og restauranten, som vi skulle spise på ligger. Vejret var perfekt, masser af sol og 25 grader.

Kl. 12 sejlede vi ud med Kaj, som var vores kaptajn og guide. Han fortalte engageret og spændende om opdæmningen af marsken, kanalerne, broerne (nogle var så smalle, at der ikke var mange millimeter mellem bro og båd) husene og meget mere. Kaj er tysker, men talte perfekt dansk. Spændende og flot tur.
Efter en lille times sejlads og en ekstra omgang i den lille havn, pga. at Grethe N. havde fødselsdag (Tillykke Grethe).

Efter kanalrundturen fortsatte dagen med middag på restauranten. Vi fik Schnitzler med brasede kartofler og bønner samt en dessert, frugtkompot med flødeskum.

Så var der tid til at gå på opdagelse på egen hånd. I den lille by findes mange spændende butikker med helt andre varemærker, end dem vi ofte ser i DK, der er også flere spændende gallerier. I Friedrichstadt er der en del cafeer, hvor is, kage og kaffe kan nydes. En rigtig hyggelig eftermiddag med fantastisk solskinsvejr.

Kl. 16:15 kørte bussen atter mod nord. Vi havde ophold ved grænsen, så der kunne handles og spises aftensmad.

Kl. 21.15 var vi retur i Ikast.

Det var en rigtig hyggelig dag i dejligt selskab. Tak til jer, som var med.

19. maj 2022